czwartek, 18 września 2014

Lody brzoskwiniowe.

Koniec lata, już nie zerwę brzoskwiń z drzewa. Ale nie ma tego złego- lody z brzoskwiniami z puszki smakują obłędnie.Wczoraj w trakcie picia drinka z Archersem przypomniał mi się ich smak, przepyszny smak.

To było rok temu. Czytałam Rzękę Tajemnic Lehane'a.

Lody brzoskwiniowe:
  • puszka brzoskwiń w syropie (400 g)
  • 40 g cukru
  • 150 ml śmietany kremówki
Do małego garnuszka przelać całą zawartość puszki (razem z syropem). Dodać cukier, podgrzać tylko do jego rozpuszczenia. Zmiksować blenderem, ochłodzić do temperatury lodówkowej.
Do maszyny wlać chłodną kremówkę i zmiksowane ochłodzone owoce. Dalej postępować według instrukcji Waszej maszyny do lodów. ->Której ja nie mam. Dlatego przelałam lody do dużego pojemnika i tak sobie siedziały w zamrażarce, a ja co pół godziny je miksowałam jak głupia. Bez tego miksowania pewnie też będą ok ^^.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...