Koniec z kupowaniem pesto, takie samodzielnie ukręcone to jest dopiero moc! Miałam dużo orzechów włoskich i to był strzał w dziesiątkę, ale ostatnio robiłam też pesto z rukoli i ziaren słonecznika i było równie pyszne. Zielone jedzenie jest takie fajne, że och.
I uwaga, chwalę się- moją grecką sałatką z jarmużem wygrałam książkę, no tutaj piszą <3
Bazyliowe pesto z orzechami włoskimi
(Źródło)
70 g orzechów włoskich
20 g świeżej bazylii
20 g startego parmezanu
sól do smaku
oliwa z oliwek (3-5 łyżek)
I uwaga, chwalę się- moją grecką sałatką z jarmużem wygrałam książkę, no tutaj piszą <3
Bazyliowe pesto z orzechami włoskimi
(Źródło)
70 g orzechów włoskich
20 g świeżej bazylii
20 g startego parmezanu
sól do smaku
oliwa z oliwek (3-5 łyżek)
Kurcze, fajnie wygląda na makaronie! :D
OdpowiedzUsuńPesto sprawdza się nie tylko z makaronem, takie domowe oczywiście najlepsze :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pesto na sucharkach, jajkach, chlebie... I moje ukochane dwa składniki w nim są: włoskie orzechy i bazylia :)
OdpowiedzUsuń