No tak jakoś wyszło, że ja tutaj pierwszy raz z fasolą w kontekście ciasta i jakby ktoś jeszcze nie wiedział: fasola daje radę.
Jest też żurawinka, można dosypać korzennych przypraw i na bezglutenowe Święta jak znalazł. Bardzo smaczne, szybkie, intensywnie kakaowe ciasto.
Czekoladowe ciasto fasolowe z żurawiną.
(Źródło.)
- ok. 320 g fasoli czerwonej (cała puszka bez zalewy)
- 4 jajka
- 7 łyżek stewii lub cukru
- 3-4 płaskie łyżki kakao
- 1 płaska łyżeczka sody lub proszku
- garść żurawiny suszonej
Pysznie się prezentuje! :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSpokojnych, radosnych, spędzonych w gronie najbliższych, świąt! :)
OdpowiedzUsuńBrzmi cudownie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolowe ciasto czekoladowe :D
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie!Ja piekę podobne z czarnej fasoli. Teraz chętnie zrobię jednak z czerwonej!
OdpowiedzUsuń