środa, 11 lutego 2015

Lunchbox. S(z)ałatka z selerem konserowwym, szynką, ananasem i orzechami włoskimi.

Oto kolejny niesamowicie smaczny posiłek, który łatwo wyniesiecie z domu. Na przykład w pudełku, do pracy.



Sałatka z orzechami włoskimi, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem

  • 1 słoiczek selera w zalewie octowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • ok. 3/4 puszki ananasów
  • 150 g szynki
  • 2 duże garście orzechów włoskich
  • jogurt grecki
  • sól, pieprz do smaku

Seler odsączamy z zalewy, dorzucamy kukurydzę, pokrojonego w kostkę ananasa, pokrojoną szynkę, posiekane orzechy (ale nie za drobno). Doprawiamy pieprzem i solą. Na końcu mieszamy całość z jogurtem greckim (lub jeśli ktoś woli- z majonezem, ale według mnie składniki mają na tyle intensywny smak, że sam jogurt pasuje tutaj idealnie).

Jest rewelacyjna, różne struktury, fajnie chrupie pod zębami.


Zdrowa przekąska

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...