środa, 19 sierpnia 2015

Lunchbox. S(z)ałatka w wiejskim stylu: jajko i kabanosy na rukoli.

W lecie moje lunchboxy do pracy przeważnie opierają się na surowych warzywach, do których dorzucam mięso, ryby czy ser. Takie sałatki jem z kawałkiem domowego chleba lub z waflem ryżowym. Nie mogę nacieszyć się pachnącymi pomidorami przywiezionymi ze wsi, jak ja będę za Wami tęsknić.. Ale póki co, nakładajcie szałatę, wiejską właśnie.



Sałatka w wiejskim stylu: jajko i kabanosy na rukoli.
  • 2 garście rukoli
  • 1 spory pomidor
  • kilka piórek cebuli
  • kilka kabanosów
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • sos: oliwa z oliwek, woda, ocet jabłkowy (mniej więcej po 1 łyżce) sól, ulubione zioła do smaku
Na dno naszego naczynia/pojemnika wrzucamy umyte i osuszone liście rukoli, na nie wykładamy pokrojoną resztę składników.
Wszystkie elementy dressingu mieszamy ze sobą i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...